Tanangers Minne
og

 Posten

 

  

 

 

 

  


En av tingene vi jobber med er å presentere vår spennende lokalhistorie for kommunens og gjerne resten av landets befolkning. En unik måte å gjøre dette på fikk vi anledning til ved å hjelpe Tananger postkontor.


27. juni flyttet postkontoret fra sine eldre lokaler opp til større og lysere lokaler i Ankerbygget i Tananger.
I den anledning har vi bistått dem i valg av bilder til førstegangskonvolutter og design av stempel. Begge skulle introduseres i forbindelse med åpningen.

Disse to nummererte konvoluttene (500 eks. av hver.) ble dekorert med motiver fra Tanangers maritime historie. I tillegg har vi skrevet et lite skriv som ligger i konvoluttene. En generell beskrivelse av Tananger på fremsiden og om det konkrete bildet på baksiden.

Stempelets tema er "Tananger viser vei" og i sentrum ser vi statuen LOSEN som Tanangers Minne reiste for å hedre de lokale losene. Ellers ser vi en hummer som var "havets sorte gull" og bidrog sterkt til at Tananger ble etablert som tettsted og vokste frem som det gjorde. Siste symbol er oljedråpene som viser til oljeindustrien, igjen det moderne "Sorte gull" som har ført Tananger den siste veien til det stedet er i dag.

Motiver og tekst::

    Kompassrosen i Hengsøyna  -   (klikk for å se konvolutt med bilde og stempel)   -   tekst.

    Los Karl Roth   -   (klikk for å se konvolutt med bilde og stempel)   -   tekst.

    Stempel - "Tananger viser vei"    -   Generell tekst "Tananger viser vei".

Disse førstegangskonvoluttene kan kjøpes på Tananger Postkontor.